Lintusäätiedote 25.–27.3.2016: kevätmuutto vauhdittuu pääsiäiseksi

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Muuttosää paranee päivä päivältä ja kevätmuutto vauhdittuu reippaasti pääsiäiseksi erinomaisessa, leudossa etelänpuoleisessa virtauksessa. Huonohkoa muuttosäätä on sade ja alapilvi pe iltapuolella ja yöllä, ja joka päivä on mahdollisuus merisumuun rannikolla. Noin parikymmentä uutta muuttolajia on luvassa. Joutsenten ja hanhien sekä haahkojen, telkkien ja isokoskeloiden muutto voimistuu, pääsiäisenä myös mm. kiurujen, kottaraisten, merikotkien, hiirihaukkojen ja uuttukyyhkyjen meno. Harvinaisuuksista voi pääsiäisenä kytätä isohaarahaukkaa ja ensimmäisiä mustaleppälintuja.
Pe: Enimmäkseen on kohtalaista, merellä iltapäivällä jopa navakkaa etelälounaista tuulta ja melko pilvistä. Iltapäivällä tulee lännestä alkaen vesi- ja räntäsadetta, joka yleistyy iltaa kohti. Kohtalainen muuttosää.
La: Aamulla enimmäkseen kohtalaista etelälounaistuulta, joka päivän kuluessa lännestä alkaen heikkenee ja mahdollisesti kääntyy läntiseksi; illalla tuuli kääntyy lounaaseen. Aamulla vesi- ja räntäsade lakkaa nopeasti lännestä alkaen ja pilvisyys vähenee selvästi. Oikein hyvä muuttosää.
Su: Enimmäkseen on kohtalaista, merellä navakkaa etelälounaista tuulta ja verraten selkeää. Sisämaassa iltapäivällä yli +5 astetta, Etelä-Ruotsissa ja -Baltiassa on yli 10 astetta lämmintä. Erittäin hyvää muuttosäätä, jos ei ole sumua. Lumipeite vähenee vauhdilla.
Ma–ti, arvio: Hyvä eteläinen-kaakkoinen muuttovirtaus jatkuu.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin