Lintusää 15.-18.5.: arktista muuttoa avomerellä

Jarmo Koistisen laatima lintusääennuste:
Muuttosää ei ole lähipäivinä niin huono kuin pari päivää sitten näytti. Arktinen muutto tosin painottuu avomerelle, Viron puolelle ja itään.
pe: Enimmäkseen kohtalaista lounaista-länsilounaista tuulta, joka iltapäivällä Hangosta länteen kääntyy luoteeseen ja voimistuu siellä navakaksi. Yöllä on hyvä muuttosää hyönteissyöjille. Aamun kuluessa kumpupilvisyys lisääntyy, ja mantereella tulee yleisesti sadekuuroja. Arktikalle on aamulla aika hyvä, illalla huonohko sää; päivällä on melko hyvä kaartelumuuttajien sää.
la: Heikkoa-kohtalaista luoteistuulta, joka merellä kääntyy iltapäivällä länsilounaaseen ja voimistuu ajoittain navakaksi. Aamulla on mantereella paikoin sumua. Päivällä jälleen kumpupilvisyys lisääntyy ja tulee sadekuuroja mutta vähemmän kuin pe. Arktisen ja yömuuton sää on huonompi, kaartelumuuttajien sää rantareitillä on vieläkin parempi kuin pe.
su: Heikkoa, suunnaltaan vaihtelevaa tuulta. Pilvistyvää ja päivällä jälleen kasvavia kumpupilviä ja sadekuuroja lähinnä mantereella. Muuttosää melko hyvä kaikille ryhmille.
Jatkonäkymä: Sää on melko epävakaista, mutta toisaalta harvinaisuuksia tuovaa, sillä lämmin putki lähestyy etenkin Koillismaata Vienanmeren takaa (tänään Komissa +24 astetta) ja kuuma etelästä, Keski-Euroopan suunnasta. Ti-ke tienoilla mahdollisesti oikein hyvää arktikatuulta.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin