Lintusää 5.–7.5.2015: Keskimäärin erinomaista muuttovirtausta

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lähipäivinä on tuulien puolesta keskimäärin erinomaista muuttovirtausta, jota ainoastaan sadealueiden pudotussää ajoittain häiritsee. Sadealueissa laskeutuu pikkulintuja ja kahlaajia runsaasti lepäilemään. Sateiden tarkka ennustaminen on vaikeaa, joten kannattaa varautua sateiden voimakkuuden, paikan ja aikataulujen muutoksiin.
ti: Kohtalaista, merellä navakkaa idän ja kaakon välistä tuulta, joka heikkenee illalla jonkin verran. Pilvistä ja ajoittain heikkoa sadetta. Ma-ti erinomainen yömuuttosää idän ja kaakon tulijoille, myös harvinaisuuksille. Arktikasää huonohko, mutta toisaalta menijät ajautuvat Suomen rannikolle.
ke: Enimäkseen kohtalaista, merellä navakkaa kaakkoistuulta, joka illalla kääntyy etelään ja heikkenee. Ti-ke yö edelleen erinomaista kaakon yömuuttajille ja harvinaisuuksille. Enimmäkseen pilvistä. Aamulla saapuu Hankoon sadealue lännestä leviten iltapäiväksi myös itään; sade muuttuu lännessä ajoittaiseksi. Sadealueen takapuolella illalla ja yöllä erittäin hyvä arktikatuuli Itämerellä (mm. mustalintuja) ja yömuuttosää etelästä tulijoille.
to, arvio: Keskiviikon sadealue pysähtyy ja voimistuu jonnekin Etelä-Suomen tienoille pohjois-eteläsuuntaiseksi. Sen itäpuolella hyvä muuttoputki eteläkaakosta ja länsipuolella arktikalle lounaasta; itse sadealueessa muutto keskeytyy yleisesti pudotukseen.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin