Retkitoimikunta tiedottaa: lintukurssi Tvärminnessä, netti-ilmoittautumiset ja retkitietoa

LINTUKURSSI TVÄRMINNESSÄ 17.-19.4.2015
Onko sinusta lintujen määrittäminen maastossa hankalaa, vaikka lintukirjoissa erot ovat selkeät? Maastossa lintujen havaintotilanteet ovat usein nopeita ja olosuhteet harvoin optimaaliset. Siksipä lintuja jää helposti määrittämättä. Kurssin tarkoituksena on tuoda esille erilaisia näkökulmia määritykseen. Kurssin oppeja sovelletaan kurssin aikana retkillä Hangon parhaille lintupaikoille. Kurssilla keskitytään erityisesti tuntomerkkeihin, joita on vaikea tai mahdotonta tuoda havainnollisesti esille määritysoppaissa. Kiinnitetään huomiota myös seikkoihin, jotka helpottavat lintujen löytymistä maastosta. Kurssi soveltuu parhaiten jo harrastuksessa vauhtiin päässeille lintuharrastajille, jotka haluavat syventää määritysosaamistaan ja saada linturetkistään enemmän irti. Oppaina toimivat kokeneet lintuharrastajat Heikki Eriksson ja Roni Väisänen.
Kurssille mukaan otettavaksi varustukseksi suositellaan normaalia maastovarustusta ja lintukirjaa, sekä optiikaksi vähintään kiikaria.
Kurssin hinta on 160 euroa Tringan jäsenille ja 195 euroa ei-jäsenille. Hintaan sisältyvät luennot, opastukset, majoitus 2hh (2 yötä), ruokailut (2x aamupala ja 2x lounas) ja sauna. Kuljetus ei kuulu hintaan, ja sen kurssilaiset joutuvat järjestämään omatoimisesti. Kurssin aikana retket suoritetaan omilla autoilla. Mikäli haluaa yöpyä muualla, tulee se sopia etukäteen kurssin järjestäjien kanssa. Eväitä kannattaa varata mukaan kahdeksi illaksi. Majoituspaikassa on ruuanlaittomahdollisuus sisätiloissa sekä ulkogrillauspiste.
Tukikohtana toimii Tvärminnen eläintieteellinen asema (J.A. Palménin tie 260 10900 HANKO) noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.
http://luoto.tvarminne.helsinki.fi
Maksimiosallistujamäärä on 20. Kurssi toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10.
Kurssi retkineen toteutetaan yhteistyössä Avescapesin kanssa. Sitovat ilmoittautumiset ja kysymykset 31.3.2015 mennessä: avescapes(at)gmail.com
NETTI-ILMOITTAUTUMISET, RETKITIETOA
Netti-ilmoittautumisten kanssa on ollut jonkin verran vaikeuksia. Järjestelmää ja ohjeistusta muokataan kevään aikana selkeämmäksi. Ilmoittautumisohjeet ja muutkin yleiset retkiohjeet  löytyvät retkisivuilta ”Yleisiä ohjeita” -otsakkeen alta.
Mikäli retki on täynnä, tästä ilmoitetaan tapahtumakalenterissa kyseisen retken tiedoissa.
Syksyn retket julkaistaan kesäkuussa.
 
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin