Lintusäätiedote Tringan alueelle 2.–8.3.2015: ensimuuttajille suotuisa sää jatkuu

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Kevät etenee edelleen vähitellen, sillä verraten lauha säätyyppi jatkuu. Ensimuuttajille suotuisaa säätä on Baltiasta ja Ruotsista Suomeen sekä kauempana Egyptistä Turkkiin, missä etenevät kurjet, idänhiirihaukat ja västäräkit.
Ma–ke: Etelän-kaakonpuoleista tuulta, joka keskiviikkona kääntyy lounaaseen. Pilvistä sekä yleisesti vesi- ja räntäsadetta. Etenkin tiistaina iltapäivällä märkä lumisade voi olla sakeaa. Retkeilylle sää on aika ankeaa, mutta mm. kiuruille, harmaalokeille ja töyhtöhyypille ajoittain kohtalaisen hyvää, varsinkin keskiviikkona. Lämpötila on tasaisesti hiukan nollan yläpuolella.
To–pe tienoilla ilmamassa on hiukan viileämpää; on heikkotuulisempaa, lumisateet ovat vähäisiä ja pilvipeite rakoilee ajoittain, minkä seurauksena on yöpakkasta, vaikka päivällä ollaan edelleen plussan puolella.
La–su tienoilla näyttäisi alustavasti voimistuvan hyvin lauha lounainen virtaus.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin