Lintusää 7.-11.11.

Matalapaine toi rannikkoa lukuun ottamatta Etelä-Suomeen lumipeitteen, jonka sulaminen vie joitakin päiviä, koska lämpötila liikuskelee vain hieman nollan yläpuolella. Viimeisille hyönteissyöjäharvinaisuuksille tilanne sisämaassa voi olla aika kuolettava. Vasta ensi viikon alussa ilmamassa lämpenee selvästi.
pe: Heikkoa-kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, ajoittain vielä sateen rippeitä (vettä tai räntää tai tihkua), melko pilvistä sekä kohtalaista lintusäätä.
la: Kohtalaista-heikkoa luoteistuulta, joka päivällä kääntyy länteen ja heikkenee edelleen. Melko pilvistä, idässä aamulla pieni sateenkin mahdollisuus, melko hyvä lintu- ja retkisää, joskin matalan pilven ja tihkun mahdollisuus.
su: Aamulla heikkoa, päivällä kohtalaista etelänpuoleista tuulta, verraten pilvistä ja etenkin päivällä voi tulla ajoittain heikkoa sadetta. Sää alkaa lauhtua. Kohtalainen lintusää, joskin edelleen on matalan pilven, sumun ja tihkun mahdollisuus.
ma-ti, arvio: Lauhaa etelänpuoleista virtausta, tiistaina mahdollisesti runsaampi sade.
Vaikka marjalintujen ja joutsenten päämuuttoja on vielä edessäpäin, on muu syysmuutto jo pääosin ohi. Siten tämä on syksyn viimeinen lintusäätiedote, ellei jotain erityistä ilmene.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin