Lintusäätiedote 19.–22.10.2014: Luvassa kotkien, joutsenten ja arktikan vesilintujen tyhjennyssäätä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Sateisen ja muuton pysäyttävän matalapaineen mentyä ohi huomenna seuraa jälleen viileä virtaus koillisesta, joka suosii kaikkea muuttoa, erityisesti pois yhä talvisemmaksi muuttuvista Karjalasta ja Luoteis-Venäjältä.
Su: Sade lakkaa iltapäivällä lännestä alkaen, voimakas etelätuuli kääntyy länsilounaaseen ja heikkenee. Siedettävää retkisäätä voi silloin olla, mutta edelleen on mahdollisuus senkin pilaavaan sumuun ja matalaan sumupilveen, jopa tihkusateeseen.
Ma: Aamulla mantereella heikkoa tuulta ja merellä kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, päivästä alkaen kohtalaista koillistuulta. Pilvistä ja etenkin aamupuolella rannikolla ajoittain sadekuuroja, Karjalassa lumisadetta. Kohtalainen muuttosää täällä; Vienanmerellä hyvä kylmänpurkaus arktiselle muutolle, aluksi itäkoillisesta kohti Perämerta ja päivän kuluessa enemmän koillisesta kohti Kaakkois-Suomea. Alleja ja muita vesilintuja, joutsenia ja viimeisiä hanhia lähtee.
Ti: Kohtalaista, merellä navakkaa itäkoillisenpuoleista tuulta, aamulla verraten pilvistä, mutta pilvisyys vähenee iltaa kohti. Erittäin hyvää kotkien, joutsenten ja arktikan vesilintujen tyhjennysäätä.
Ke, arvio: Arktikan tyhjennyssää jatkuu Suomen koillispuolella. Tuuli kuten ti mutta Suomenlahdella enemmän idästä, jopa itäkaakosta, joten allimuuton näkemisen mahdollisuudet paranevat merellä. Pilvisyys vähäisempää kuin tiistaina.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin