Juhlakesärallin tulokset

 
TRINGAN JUHLAKESÄRALLI 28.6.2014  –  TULOKSET:
 
1. Degerbyn VPK (Tero Laiho, Tuomas Seimola, Taavi Sulander) – 129 lajia. Ässät: Aqu c/p, Cal alp, Gla pas, Den min, Syl nis, Coc coc
2. Pyndeo II (Petro Pynnönen, Johannes Silvonen, Petteri Tolvanen) – 125 lajia. Ässät: Gal chl
3. Ville & Vaarit (Karno Mikkola, Jörgen Palmgren, Leo Wallinmaa, Ville Wallinmaa) – 124 lajia. Ässät: Cir cya, Alc tor
MMR-MN-PRU-JSÖ (Markku Mikkola-Roos, Matti Nieminen, Pekka Rusanen, Jan Södersved) – 124 lajia.
5. Tringan hallitus (Eeva-Liisa Korpela, Juha Lindy, Seppo Vuolanto) – 118 lajia. Ässät: Ana cly, Mel nig, Lar fus, Por por, Bot ste
Purukuha (Jaakko Aarniala, Jukka Hintikka, Antto Mäkinen, Frans Silvenius) 118 lajia. Ässät: Hyd min
7. Torpan pojat (Jyrki Torppa, Touko Torppa) 115 lajia. Ässät: Fal col
8. A-gentit (Kai Hilditch, Johannes Ijäs) 110 lajia. Ässät: Ral aqu
9. Metsähallitus (Jari Kostet, Ninni Mikkonen, Erkki Virolainen) 106 lajia.
10. H.I.G. (Petri Hakosalo, Mika Ikonen, Minna Ikonen) 69 lajia.
11.  Swanbo (Kim Swanljung, Ritva Swanljung) 62 lajia.
 
Tringan juhlakesäralli käytiin mukavan kesäisessä säässä. Tringan 40-v juhlavuoden kunniaksi järjestettyyn kilpailuun osallistui 11 joukkuetta ja voittajaksi selviytyi Degerbyn VPK (T. Laiho, T. Seimola, T. Sulander) tuloksella 129 lajia. Yhteensä Inkoon ja Siuntion alueella käydyssä kisassa havaittiin 159 lajia. Ralliaika oli 14 tuntia (klo 0.00-14.00) ja rallin purku pidettiin Kopparnäsin Kestikievarissa rallin jälkeen.
Sää suosi rallia. Yö oli kirkas ja tyyni, joten yölaulajia, etenkin ruisrääkkiä, kehrääjiä ja viitasirkkalintuja, kuultiin runsaasti. Auringon noustessa sää pysyi kirkaana ja tyynenä, väreilykään ei haitannut merellä liikkuvien lintujen havaitsemista. Päivä oli aurinkoinen ja lämpötila nousi kesäisiin lukemiin. Rallijoukkueista kaksi pysytteli ainoastaan Inkoossa muiden retkeillessä sekä Inkoon että Siuntion alueella.
Ralleissa tehdään usein mielenkiintoisia havaintoja ja niin tälläkin kertaa. Kilpailussa havaittuja pikkuharvinaisuuksia olivat kuningaskalastaja, viiriäinen sekä kiljukotkalaji. Kisan todellinen yllätys oli kuitenkin aamupäivällä Degerbyn VPK:n löytämä yhdentoista ruostesorsan parvi! Linnut löytyivät luodolta Inkoon Berguddenin edustalta. Parvi oli näkyvissä vajaan puolen tunnin ajan ja muista joukkueista sen ehti havaita ainoastaan paikalle osunut Metsähallitus.
Ässiä, eli ainoastaan yhden joukkueen kisassa havaitsemia lajeja, havaittiin yhteensä 17: kaulushaikara, lapasorsa, mustalintu, kiljukotkalaji, ampuhaukka, sinisuohaukka, luhtakana, luhtahuitti, liejukana, suosirri, selkälokki, pikkulokki, ruokki, varpuspöllö, pikkutikka, kirjokerttu ja nokkavarpunen. Juhlakesärallin täyden lajilistan voi pyytää sähköpostilla: ohjelma@tringa.fi
Ohjelmatoimikunta kiittää kaikkia ralliin osallistuneita joukkueita! Seuraava Tringan ralli järjestetään syyskuussa, lisätietoja luvassa lähiaikoina…
 
 
Kesaralli
Tringan juhlakesäralli käytiin aurinkoisessa säässä. Kuvassa joukkue Purukuha Siuntion Myransissa.
 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin