Lintusää 2.-6.6.: lämmintä itäsäätä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Säätilan tuleva kehitys on aika erilainen kuin viime ennusteessa näytti: tiistaina tulee idästä kuuma putki, joka mahdollistaa kevään viimeisten harvinaisuuksien ja yölaulajien tulon, vaikka toki muutto alkaa useimmilla lajeilla olla jo ohi. Arktika myös on pääosin ohi, paitsi jos joku onnistuu näkemään mystistä isosirrin päämuuttoa.
ma: Kohtalaista, merellä jopa navakkaa koillistuulta. Kaakosta lisääntyvää ja tihenevää pilvisyyttä ja iltapäivällä mahdollisesti vähän sadetta. Melko huono muuttosää paitsi idästä ja koillisesta tuleville yömuuttajille (mm. idän- ja lapinuunilintu).
ti: Kohtalaista, merellä navakkaa ENE-tuulta, joka illalla alkaa heiketä. Vaihtelevaa pilvisyyttä, paikoin sadekuuroja ja etenkin illalla myös ukkosta. Ti-ke yö erinomainen idän harvinaisuuksien tulolle ja pudotukselle eli hyvä itäsää.
ke: Enimmäkseen heikkoa etelänpuoleista tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä, hiostavan lämmintä ja etenkin illalla paikoin ukkoskuuroja. Hyvä itäsää jatkuu.
to-pe, arvio: Edelleen hyvää itäsäätä, lämmintä ja ajoittain ukkoskuuroja. Tuulet melko heikkoja.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin