Lintusää 30.5.-1.6.: arktikasää paranee

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Muuton pysäyttänyt navakka ja kolea koillisvirtaus hiipuu vihdoin huomiseksi. Lämmin putki, joka päättyi meillä äkkijyrkästi viime maanantaina, työntyy lähipäivinä takaisin Suomen itäpuolelle, minkä vuoksi itäisiä ja kaakkoisia harvinaisuuksia voi edelleen tihkua sieltä. Lämpimän rajaan liittyy lähipäivinä runsaita sateita Itä-Suomessa. Tämänhetkisessä ennusteessa ne eivät ulotu Uudellemaalle, mutta on hyvä seurata tilannetta. Tulevina öinä on erinomaista pudotussäätä saarissa viimeisille yömuuttajille.
pe: Aamulla heikkoa pohjoisenpuoleista tuulta, joka päivän kuluessa kääntyy lännen kautta lounaaseen. Enimmäkseen pilvistä ja mahdollisuus tihkusateelle sekä matalalle sumupilvelle; ei kuitenkaan runsaita sateita. Muuttosää arktikalle paranee iltaa kohti huomattavasti. Sepelhanhien ja kuikkalintujen sekä kahlaajien viimeinen muuttoaalto voi tulla pe-la.
la: Heikkoa etelän ja lounan välistä tuulta, pilvistä tai puolipilvistä. Edelleen aamulla mahdollisuus tihkulle ja matalalle pilvelle, päivällä sisämaassa joitakin kuuroja. Arktiselle muutolle muuten oikein hyvä sää.
su: Aamulla heikkoa, päivästä alkaen kohtalaista luoteen ja lännen välistä tuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja etenkin iltapäivällä sekä sisämaassa yleisesti sadekuuroja. Kohtalainen arktikasää.
ma-ti, arvio: Heikkotuulista, kuurosateita, jotka vähitellen vähenevät.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin