Lintusäätiedote 8.-10.5.: muuttosää paranee vähitellen

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Muuttosää paranee vähitellen huomattavasti nykyisestä. Erityisen merkittävä muutos on kylmän pohjoisvirtauksen poistuminen Venäjältä ja sen korvautuminen lämpimällä eteläputkella. Vaikka jäämme idän lämpimän ja lännen viileämmän sateiseen rajamaastoon, paranee tilanne Suomessakin: torstai iltaan mennessä ilmamassa lämpiää 1.5 km:n korkeudessa 10 astetta tämänpäiväisestä ja yöpakkaset jäävät taakse. Torstai-illasta alkaen tuuliolot Itämerellä ovat oikein hyvät arktiselle ja yömuutolle, esimerkiksi punakuirin ja mustalinnun päämuutoille.
ke: Erittäin kylmä, tyyni ja selkeä pakkasyö, mahdollisesti paikoin sumua sisämaassa. Aamulla heikkoa etelätuulta, joka iltapäivällä kääntyy merellä itään ja voimistuu lännessä illalla navakaksi. Aamun kuluessa lounaasta alkaen pilvistyy. Melko hyvä arktisen muuton sää aamulla mm. pikkukuoveille.
to: Heikkoa-kohtalaista, merellä navakkaa itäkoillistuulta. Illalla tuuli heikkenee ja kääntyy etelään. Verraten pilvistä ja yleisesti sadetta, joka lakkaa iltapäivällä. Sen jälkeen mahdollisesti sumua. Ensin huono muuttosää, illalla hyvä, mikäli ei ole sumua tai sumupilveä. Yöllä harvinasuuksien ja kahlaajien pudotussäätä.
pe: Heikkoa-kohtalaista idänpuoleista tuulta, joka kääntyy etelään. Verraten pilvistä ja sateen mahdollisuus suuri.
viikonloppu: Eteläinen-lounainen ja ajoittain sateinen virtaus jatkuu.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin