Lintusäätiedote 3.-5.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Kolea vastatuuli jarruttaa muuttoa aluksi, mutta ensi viikon puolessavälissä tulee suuri muutos kohti kaakkoista lämmintä virtausta. Toisaalta lähipäivinä vastatuulija kuurot pudottavat kahlaajia.
la: Sää aika lailla tämän päivän kaltainen eli selkeähkö ja kylmä aamu ja puolesta päivästä alkaen vesi- tai räntäkuuroja. Tuuli aamupuolella lännen puolelta, eli se painaa arktikaa Viron puolelle. Iltapäivällä tuuli kuitenkin kääntyy Itämerellä lounaaseen ja Suomenlahdella länsilounaaseen voimistuen navakaksi. Muuttosää on silloin rannikolla melko hyvä mustalinnuille, meriharakoille ja pikkukuoveille.
su: Hyvä arktisen muuton myötätuuli jatkuu aamuun asti, mutta aamupäivällä alkaa Itämerellä voimistua pohjoisesta alkaen navakka pohjoistuuli, joka pysäyttää muuton. Vesi- ja räntäkuuroja voi tulla melkein koko vuorokauden, joskin eniten iltapäivällä.
ma: Navakka pohjoisenpuoleinen virtaus estää arktisen ja paljolti muunkin muuton. Edelleen koleaa ja kuurosateita.
ti-ke: Kolea virtaus (luoteen puolelta) heikkenee vähitellen, tyyntyy, kääntyy kaakkoon ja lämpenee selvästi. Hyvät muuttosäät voivat alkaa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin