Lintusäätiedote 29.4.-1.5.: muuttosää heikkenee

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Pitkään jatkunut hyvä muuttosää heikkenee loppuviikoksi, kun kolea luoteisvirtaus leviää tänne huomenna iltapäivällä. Vielä illalla ja ensi yönä on erinomainen hyönteissyöjien, mustalintujen ja meriharakoiden muuttosää.
ti: Enimmäkseen kohtalaista lännenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä kääntyy luoteeseen ja voimistuu länsiosan merialueella navakaksi. Verraten pilvistä ja iltapäivällä-illalla paikoin sadetta; myöhemmin selkenevää. Aamun jälkeen arktinen ja muukin muuttosää huononee.
ke: Enimmäkseen kohtalaista luoteenpuoleista tuulta, joka iltapäivällä rannikolla kääntyy WSW-merituuleksi, vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa.
to: Heikkoa-kohtalaista pohjoisenpuoleista tuulta, joka mahdollisesti voimistuu iltapäivällä länsiosan mereialueella navakaksi. Pilvistä ja etenkin iltapäivällä melko suuri sateen mahdollisuus. Kehnonko muuttosää, mutta toisaalta kahlaajille pudostuskeliä.
loppuviikko: Kolea säätyyppi jatkuu.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin