Lintusäätiedote 21.-24.4.2014: vaihtelevaa muuttosäätä

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Mukavista ja lämpimistä säistä huolimatta varsinainen lämmin itäkaakkoinen putki ei koskaan ulottunut kuin Viroon (lähimpänä meitä ensi yönä). Sen läheisyys ja muuttoa suosiva korkeapainesää näkyy kuitenkin viime päivien lajistossa. Korkeapaine ja selkeä sää jatkuu vielä päiväkausia, mutta muutto jämähtää pariksi päiväksi ke-to, kun huomenna illalla saapuu kylmän rintaman myötä pohjoisvirtaus.
ma-ti yö: Erittäin hyvä sää mm. hyönteissyöjien lisäjoukoille.
ti: Aamulla heikkoa, päivällä kohtalaista ja myöhään illalla merellä navakkaa pohjoistuulta; iltapäivällä voi rannikolla olla tyyntä tai jopa lounaista merituulta. Vielä hyvä muuttosää. Pohjoistuulen takia tämä on meren rannalla viime päivistä lämpimin.
ke: Aamulla ja päivällä kohtalaista, merellä navakkaa pohjoistuulta, joka illaksi vähitellen heikkenee. Iltapäivällä lyhytaikainen merituuli rannikolla mahdollinen. Voimakas vastatuuli Suomen eteläpuolella hyydyttää muuton. Lämpötila sisämaassa lähes kymmenen astetta alempi kuin tiistaina.
to: Vahva korkepaineen keskus lähellä. Tyyni ja hyvin kylmä pakkasaamu sisämaassa. Päivän kuluessa viriää WSW-puoleinen tuuli, joka voimistuu kohtalaiseksi. Baltian ja Itämeren eteläosissa on vielä muuttoa vastustavaa tuulta, vaikka muuttosää Suomessa paranee taas. Lännestä alkaa levitä lämpimämpää ilmamassaa.
loppuviikko, alustava: Korkeapaine siirtyy Suomen itäpuolelle, mistä aiheutuu erittäin hyvää muuttosäätä etelästä ja kaakosta tuleville.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin