Lintusäätiedote 10.-13.4.: kevät etenee reippaasti

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lähipäivinä on hyvää muuttosäätä tulossa ja kevät etenee reippaasti:
to: Aamulla vielä merellä melko navakkaa ESE-tuulta, joka päivän kuluessa heikkenee kohtalaiseksi ja kääntyy vähitellen illaksi etelään (Suomen rannikolla voi säilyä kaakkoissuunta koko päivän). Selkeää ja hyvä muuttosää, vaikka on koleaa. Jos kurkia on suuri määrä vielä tulematta, huomenna on niille hyvä mahdollisuus, lähinnä lännessä. Myös västäräkeille ja piekanoille ihanteellinen tuuli.
to-pe: Erittäin hyvää yömuuttovirtausta suoraan etelästä rastaille, punarinnoille ja sekä valkoviklojen ensitunnustelijoille ja tiltalttien etujoukolle.
pe: Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa SSW-tuulta, pilvistä ja lännestä päivän kuluessa melko jatkuvaa sadetta. Hyvä muuttotuuli mm. peipoille ja ensimmäisille metsäkirvisille, mutta alapilvi ja huono näkyvyys mahdollisia jarruttavia tekijöitä.
la, arvio: Heikkoa-kohtalaista etelän ja lounaan välistä tuulta, aamulla pilvistä ja mahdollisesti sumua tai sumupilveä. Päivällä tai iltapäivällä selkenevää. Jos selkenee ajoissa, tämä on hyvä haukkasää ja kurkisää (jos niitäkin vielä olisi tulossa).
su, arvio: Merellä navakkaa etelänpuoleista tuulta, yleisesti sadetta ja melko huono muuttosää.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin