Tringan vuosijuhlat juhlittiin riemukkaissa merkeissä

tringa40vfb10250114Tringan vuosijuhlia vietettiin lauantaina 25.1.2014 poliisien kesäkodilla Lauttasaaressa. Onnistunutta iltajuhlaa edelsi pihabongaus Lauttasaaren Ryssänkärjessä jossa kävi ilahduttavasti väkeä. Koko päivän retkeilleille oli ennen juhlia tarjolla myös sauna, jossa viluisen ruumiin sai taas lämpimäksi.

Varsinaiseen iltajuhlaan osallistui 120 iloista Tringalaista ja muiden yhdistyksen edustajaa. Tilaisuuden avasi illan juontaja Jukka Hintikka toivottaen vieraat tervetulleeksi, jonka jälkeen kohotettiin malja yhdistyksen puheenjohtajan Seppo Vuolannon johdolla. Virallisesta juhlapuheesta vastasi yhdistyksen konkari, Pertti Uusivuori eli PU.

Tapahtuman herkuista vastasi Hima & Sali catering. Tarjolla oli kalapainoitteinen skandinavia –menu, jonka kruunasi ihana tumma suklaamoussekakku. Ruokailun ohessa vieraat täyttivät pienissä ryhmissä kinkkistä Tringa-tietovisaa, jossa piti mm. määrittää Tringalaisia lintupaikkoja ääriviivapiirrustuksista ja tunnistaa Matti Koivulan sarjakuvien piirroshahmoja. Illan päätteeksi puretun kisan voitti Pekka Rusasen joukkue ja pokkasi tästä palkinnoksi Dominokeksipaketin!. Kilpailu ja oikeat vastaukset tulevat näkyviin Tringan kotisivuille.

Tringaa myös muistettiin muiden yhdistysten puolesta. Tervehdyspuheenvuorojen sanoma oli melko selvä: Tringa on paikallisyhdistyksistä suurin ja kaunein. Vastuullamme on kuitenkin pyrkiä tekemään yhdistyksestä sellainen, että se sopisi kaikkien lintuharrastajien – niin pihabongareitten, kuin myös tertiaalitosikkojen kotipesäksi. Tringalla on siis vielä varaa sekä vastuu kasvaa ja kehittyä. Yhdistystä muistettiin myös monenlaisin lahjoituksin. Näistä mainittakoon mm. Päijät-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen lahjoittama retki tringalaisille Asikkalan Pulkkilanharjulle, sekä Mauri Rautkarin tekemä lahjoitus:50 euroa /vuosi siitä saakka kun LYL.n nuorisojaosto on perustettu eli 3000 euroa.  Kiitokset onnitteluista ja hienoista korteista kaikille yhdistyksille!

Tilaisuudessa jaettiin myös BirdLife Suomen ja yhdistyksen ansiomerkkejä. Koska Tringan alueella on ollut vähänpuoleisesti ansiomerkkimyöntöjä viime aikoina, korjattiin tilannetta peräti 6 hopeisen ansiomerkin ja 2 kultaisen verran. Lisäksi jaettiin 2 Tringan BirdLife-ansiomerkkiä sekä ensimmäistä kertaa jaettu Tringa-stipendi, joka myönnettiin Margus Ellermaalle poikkeuksellisen ahkerasta toiminnasta yhdistyksen hyväksi. Ansiomerkkien saajista seuraa vielä erillinen viesti ja tarkemmat esittelyt.

Kultainen ansiomerkki: Karno Mikkola, Kari Ahola
Hopeinen ansiomerkki:  Juha Laaksonen, Pekka Ikonen, Aleksi Lehikoinen, Martti Vattulainen, Paul Segersvärd, Eero Haapanen
BirdLife ansiomerkki: Emu Lehtinen ja Timo Toivonen

Loppuilta vietettiin hyvässä seurassa, hyvien uusien ja vanhojen tuttujen kera. Illan musiikkiohjelmasta vastasi lintuharrastaja ja pelimanni Jimmy Träskelinin duo. Ilmeisen hauskaa juhlavierailla oli, sillä niin vaikea oli saada vieraita poistumaan juhlapaikalta puolen yön aikoihin. Hurjimmat suuntasivat vielä ravintola Storyvilleen jatkoille, mutta se on jo ihan toinen tarina se!

Kiitokset kaikille juhlavieraille ja etenkin niille kaikille vapaaehtoisille jotka osallistuitte illan järjestelyihin etukäteen ja illan aikana. Teidän takia Tringa rokkaa helposti vielä seuraavat 40 vuotta! Kuvia illan ohjelmasta on Tringan facebook-sivuilla osoitteessa https://www.facebook.com/Tringary

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin