Syyskauden viimeinen lintusäätiedote

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle 25.10.

Lähiaikojen suursäätila näyttää hyvin pysyvältä: lauha lounainen virtaustyyppi, jossa on pilvistä ja sataa usein. Tämä tietää myöhäisille jättäytyjille hyviä selviämismahdollisuuksia ja toisaalta myöhäisimmille muuttajille keskimäärin huonohkoja muuttosäitä.

pe: Tänään on aika hyvää retkisäätä, sillä iltapäiväksi länsituuli heikkenee maalla kohtalaiseksi ja pilvipeite repeilee.

la: Melko jatkuvaa sadetta aamulla lännestä alkaen, joka kestää iltapäivään loppuen myös lännestä alkaen. Kohtalaista-navakkaa etelän ja lounaan välistä tuulta ja huonohko retki- ja muuttosää.

su: Kohtalaista lounaistuulta ja poutaa mutta enimmäkseen pilvistä. Selvästi parempi kuin lauantai sekä linnuille että retkeilijöille, mutta pieni mahdollisuus hyvin matalaan sumupilveen, josta tulee haittaavaa tihkusadetta ja jollaisessa linnut eivät lennä.

ma-ti: Sadetta ja mahdollisuus etelä- tai lounaismyrskyyn.

Koska syysmuuton pääjoukot ovat useimmilla lajeilla menneet ja säätila näyttää yksitoikkoisen samanlaiselta, laitan lintusäätiedotteet talvitauolle paitsi, jos jotain erityistä ilmenee säässä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin