Lintusäätiedote Tringan alueelle 24.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Pohjoinen kylmänpurkaus jatkuu ensi viikonloppuun asti. Suomi tyhjenee kurkien pääjoukoista tänään ja huomenna, myös sepelkyyhkyillä, niittykirvisillä, pajusirkuilla ja peippolinnuilla on kovaa muuttoa. Öisin on rastaiden sekä mm. tiltalttien, punarintojen, peukaloisten ja viimeisten muiden hyönteissyöjien vilkasta muuttoa. Arktinen hanhi- ja vesilintumuutto höystettynä joillakin kihuilla ja kahlaajilla jatkuu (parhaiten Itä-Suomessa) samoin kuin hiiri- , sinisuo- ja varpushaukkojen meno. Piekanat, ampuhaukat ja lapinharakat yleistyvät ja ensimmäiset maakotkat saapuvat.

Ti-ke: Kohtalaista-navakkaa pohjoistuulta, vaihtelevaa pilvisyyttä ja joitakin heikkoja kuuroja voi tulla. Ke selkeämpää kuin ti.

To-pe: Luoteen ja koillisen välistä vaihtelevaa tuulta (navakasta-heikkoon), puolipilvistä-pilvistä ja heikkoa sadetta yleisemmin kuin ti-ke. Muuttosää huonompi kuin ti-ke, mutta toisaalta sade ja matala pilvi voi tuoda runsaasti hanhia ja vesilintuja (lähinnä haapanoita ja jouhisorsia) näkyvään muuttoon.

La-su: Pohjoisvirtaus heikkenee ja sateen todennäköisyys vähenee. Haukkasää paranee.

 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin