Lintusäätiedote Tringan alueelle 15.5.-17.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Suomen lähistölle alkaa vahvistua korkeapaine, joka parin päivän päästä työntää meille lämmintä ilmaa idästä-kaakosta – lopultakin kunnolla ja päiväkausiksi.

Tilanne on aivan erinomainen kaakkoisille ja itäisille harvinaisuuksille; saapuu pikkusieppoja, kuhankeittäjiä, idänuunilintuja, viitakerttusia sekä mahdollisesti pikkukultarintoja, punajalkahaukkoja, arohyyppiä ja muita idän ihmeitä. Sen sijaan arktiselle muutolle on huomisen jälkeen Itämerellä vastavirtausta.

ke: Heikkoa, suunnaltaan vaihtelevaa tuulta ja melko selkeää . Hyvä yö- ja arktisen muuton sää. Merellä pieni sumuriski.

to: Aluksi heikkoa, iltaa kohti merellä kohtalaiseksi, jopa navakaksi voimistuvaa idän ja koillisen välistä tuulta, joka estää arktista muuttoa. Verraten selkeää.

pe: Enimmäkseen kohtalaista idän ja koillisen välistä lämmintä ja poutaista tuulta, joka jarruttaa arktista muuttoa, mutta työntää meille harvinaisuuksia idästä.

loppuviikko: Idän kuuma harvinaisuusputki on parhaimmillaan. Sisämaassa on hellettä ja ukkosluonteisten kuurojen mahdollisuus kasvaa. Hyvin erikoisia harvinaisuuksia voi tulla kaukaa kaakosta ja idästä. Arktisen muuton sää paranee hiljalleen.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin