Lintusäätiedote Tringan alueelle 22.-25.4.

 
Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Kurkien vähyys eilen yllätti. Tiirassa ilmoitettujen määrien perusteella paljon on vielä tulematta. Täytyy hyväksyä, että lintujen muuton ennustaminen on paljon vaikeampaa kuin sään.

Lähipäivinä lintujen muuttosää näyttää kaksijakoiselta. Suomessa vallitsee lännenpuoleinen, voimakas  ja viileähkö, melko epävakainen virtaus, joka ei ole erityisen hyvä muutolle. Toisaalta Suomen eteläpuolelle vahvistuu koko viikoksi lämmin korkeapaine, joka tuo runsain mitoin eteläisiä harvinaisuuksia ja aikaisia muuttajia Baltian porteille. Vaikka kuuma putki ei näytä pääsevän tänne asti, sen läheisyys voi tuoda erityisesti viikon loppupuolella erikoisuuksia ja aikaisia hyönteissyöjien yksilöitä.

ti: Enimmäkseen kohtalaista, merellä navakkaa etelän ja lounaan välistä tuulta, pilvistä ja ajoittain sadetta. Kohtalainen muuttosää tai, jos on matalaa alapilveä ja sumua, niin huono.

ke: Kohtalaista-navakkaa länsituulta, selkeää-puolipilvistä ja merilinnuille aika hyvä, muutoin aika huono muuttosää.

to: Yön-aamun aikana lännestä tulee pieni ja sateinen matalan osakeskus, joka on päiväksi ohi. Sen jälkeen pilvisyys repeää, mutta jälleen seuraa navakka länsituuli. Melko huono muuttosää.

loppuviikon arvio: Tuuli heikkenee mutta samalla lounaasta lähestyy sateinen matalapaine kuuman ilman reunassa.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin