Jarmo Koistisen lintusäätiedote Tringan alueelle: valoa tunnelin päässä

Jarmo Koistisen lintusäätiedote 9-14.4 väliselle ajalle.

Seuraavan viikon aikana kylmä ilmamassa vihdoin väistyy pois. Säätyyppi muuttuu kevätmuutolle hyvin suosiolliseksi: eteläinen virtaus, jossa ilmamassan lämpötila on 10-15 astetta nykyistä korkeampi saapuu meille ensi viikon alkuun mennessä. Yöpakkaset loppuvat ja saadaan vesisadetta, mikä sulattaa lunta vauhdilla Suomen eteläpuolelta ja lisäksi myötätuuli pistää vipinää kevätmuuttajiin. Lähipäivät ovat silti vielä aika hiljaisia.

ke: Hyvin kylmä pakkasyö. Aamulla on tyyntä ja mahdollisesti paikoin alavilla paikoilla sumua, iltapäivällä merellä on kohtalainen itäkoillistuuli ja verraten selkeää, mutta ohut yläpilvi lisääntyy. Vain kohtalainen muuttosää paikallisesti, mutta muutto on silti vaisuhkoa, koska pääjoukot ovat kaukana ja Itämerellä vastatuuli.

to: Yöpakkasta, mutta vähemmän kuin edellisenä yönä. Idänpuoleinen tuuli on heikkoa-kohtalaista ja pilvisyys melko runsasta. Muuttosää vähän parempi kuin ke.

pe: Todennäköisimmin kohtalaista idänpuoleista tuulta, pilvistä ja iltaa kohti kasvaa vesi- tai räntäsateen mahdollisuus. Paikallisesti vain kohtalainen muuttosää, mutta linnut rynnistävät Suomen eteläpuolella.

Viikonlopun arvio: la sateista ja runsaasti alapilviä tai sumua, heikohko muuttosää.  Su-ma: ihanteellinen, kaunis ja lämmin eteläinen muuttoputki saattaa aueta maanantaiksi, mutta tarkennan loppuviikolla tätä näkymää.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin