Lintusäätiedote: erinomaista ulkoilusäätä, talvi jatkuu

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
 
Muutto ei edisty lähimmän viikon aikana lainkaan, sillä talvi jatkuu. Suomessa vallitsee jopa arktisen kylmä ilmamassa, joka jäädyttää entisetkin sulapaikat. Kylmä koillinen virtaus leviää lähipäivinä kauas Keski-Eurooppaan saakka ja esimerkiksi huomenna sataa lunta yleisesti Pohjois-Saksassa ja Puolassa. Voimakas koillistuuli Etelä-Itämereltä Pohjanmerelle estää siellä melkein kaiken kevätmuuton. Jos muuttoa on, se etenee lähinnä lounaaseen.
 
Meillä pienenä lohtuna on heikkotuulinen ja usein selkeä sää, joka on erinomaista retkeilylle ja pöllökuunteluille, vaikka muuttolintujen määrä onkin vähäinen ajankohtaan nähden. Palaan asiaan ensi viikon loppupuolella, kun toiveita keväästä ehkä on.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin