Kevään ensimmäinen lintusäätiedote Tringan alueelle

Jarmo Koistisen laatima kevään ensimmäinen lintusäätiedote Tringan alueelle:
 
Lounainen leuto virtauspulssi saapuu meille huomenna iltapäivällä mutta kestää vain noin vuorokauden verran. Luminen maisema pysäyttää muuttajat tehokkaasti, mutta joitakin innokkaita ensitunnustelijoita voi saapua, etenkin keskiviikkona. Lumet sulavat vauhdilla Keski-Euroopassa, Etelä-Ruotsissa ja Lounais-Baltiassa ja virtaus käy etelästä-lounaasta, mikä siirtää lintuja siellä lähemmäs Suomea.
Ti: Kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa kaakkoistuulta, joka päivän kuluessa kääntyy lounaaseen; pilvistä ja pieni lumisateen mahdollisuus. Jos pilvi on kovin alhaalla roikkuva sumupilvi, ei muuttoa.
Ke: Kohtalaista leutoa länsilounaistuulta, joka merellä päivällä navakkaa. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja hyvä ensimuuttajien sää.
To-pe: Kylmää talvista ilmamassaa saapuu luoteesta. Erittäin hienoa heikkotuulista ja kaunista ulkoilu- ja retkisäätä, mutta kylmää; yöllä kunnon pakkasta. Muutto ei yleisesti etene, mutta silti hyvää maa- ja merikotkan menosäätä.
Jatkoarvio: Kylmä talvinen säätyyppi jatkuu. Muutto ei vauhditu.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin