Tringan ekopinnaskaba 2013 lähestyy!

Kiinnostaisiko sinua osallistua Tringan ekopinnaskabaan? Sellainen järjestetään Tringan alueella ensi vuonna, mikäli kilpailuun ilmoittautuu mukaan riittävästi ihmisiä.
Ai mikä ekopinnaskaba? Kyseessä on leikkimielinen kisa siitä, kuka näkee eniten lajeja vuoden aikana pelkästään lihasvoimin liikkuen. Kukin osallistuja valitsee itselleen kisa-alueella sijaisevan kotipaikan, josta käsin tehdyillä retkillä havaitut lajit hyväksytään. Liikkuminen on sallittu jalan, pyörällä sekä muilla ei-moottorikäyttöisillä kulkuvälineillä.
Kilpailumuoto on tuttu esimerkiksi Apuksen jäsenille, mutta koko Tringan toimialueen laajuudessa ei vastaavanlaista skabaa ole aikaisemmin järjestetty. Ekopinnakisoja pidetään monen muunkin lintuyhdistyksen alueella, hyvänä esimerkkinä Suomenselän lintutieteellinen yhdistys, jonka kotisivuilla voi käydä tutustumassa ekopinnaskaban toteutukseen: http://www.sslty.fi/pinnat_ja_kisat/ekopinnakisa.shtml
Tringan ekopinnaskaba on tarkoitus järjestää SSLTY:n mallin mukaisesti, eli jokainen osallistuja voi ilmoittautua mukaan, päivittää omia havaintoja ja seurata skaban etenemistä Tringan kotisivuilla.
Jos osallistuminen kiinnostaa, ilmoittaudu mukaan! Nyt kerätään alustavia ilmoittautumisia, ja jos tarpeeksi moni ilmaisee kiinnostuksensa, skaba käynnistyy tammikuun 1. päivänä. Alustavat ilmoittautumiset tämän viikon kuluessa osoitteeseen: ohjelma@tringa.fi.
Myös kysymyksiä tai skabaan liittyviä ehdotuksia otetaan vastaan. Tarkemmat osallistumisohjeet, säännöt ja muu vastaava informaatio julkistetaan myöhemmin.
Tringan ohjelmatoimikunnan puolesta,
Johannes Silvonen
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin