Lintupäivä!

Yön pöllösaldo oli kaksi helmipöllöä ja syksyn ensimmäinen lehtopöllö. Aamu valkeni kirkkaana ja rastailla sekä peippolinnuilla oli vilkasta meininkiä. Pian alkoikin rytistä. Ensin Pepe Lehikoinen hiffasi taivaalta kuuluneen erikoisen sirahduksen perusteella mustakaularastaan. Koiras pörräsi hetken räkättirastasparvessa, joka katosi lopulta korkeutta ottaen länteen. Vain varttituntia myöhemmin Pepe löysi tiksuvan pikkusirkun, joka muutti kohti kaakkoa keltasirkun kanssa. Ennen puoltapäivää Pepe huomasi Tulliniemen rannasta vielä virtavästäräkin. Muita mukavia haviksia päivälle olivat vielä kolme muuttohaukkaa, koskikara ja pihaverkosta tullut pikkulepinkäisnuorukainen (!). Taviokuurnien vaellus kiihtyy. Tänään näkyi 63 yksilöä, joista 13 rengastettiin. Lähes kaikki rengastetut linnut ovat olleet nuoria lintuja.

maisema_aim.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aamu valkeni kirkkaana ja lumisena. Useista lumikuuroista huolimatta valtaosa lumesta suli pois päivän aikana. (c) Aleksi Mikola. 

 

fper.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanha muuttohaukka muutti länteen ja kaksi lintua näkyi paikallisena. (c) Jarkko Santaharju.

 

lcol_pil.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pikkulepinkäinen lumimaisemassa oli yksi päivän eksoottisimmista havainnoista (c) Petteri Lehikoinen.

 

pinenu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taviokuurnilla on hyvä meininki! (c) Aleksi Lehikoinen. 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin