Kuurnavaellus ja ensilumi

Taviokuurnilla on havaittu laajalla alueella Etelä- ja Keski-Suomea voimakasta liikehdintää. Vaellus saavutti 20. lokakuuta myös Hankoniemen kärjen, ja viikossa havaintoja on kertynyt 66 yksilöstä. Tämä on jo nyt enemmän kuin kautta aikain yhteensä on havaittu asemalla lokakuussa yli 30-vuotisen historian aikana (42)! Rengastuksiakin on kasassa jo yli toistakymmentä. Muitakin marjalintuja on ollut hyvin liikkeellä. Viikon sisään on näkynyt noin 20,000 tilheä ja 10,000 räkättiä. Pöllöjä oli myös alkuviikosta hyvin maastossa. 22. päivä lomakkeelle merkittiin yhdeksän sarvi-, seitsemän suo- ja kahdeksan helmipöllöä. Muita viikon erikoisuuksia ovat olleet kaksi itäistä tristis-tiltalttia, kaksi pikkukajavaa, virtavästäräkki ja viisi yömuuttavaa kaulushaikaraa 22.-23.10.
 
Perjantai-iltana saatiin syksylle jälleen uusi yllätys – muutamassa tunnissa satoi 21 se
nttiä lunta! Saa nähdä miten se vaikuttaa viikonlopun lintuliikehdintään.

 

pinenu_jlo.jpg

Kuurnapotretti (c) Jari Laitasalo.

 

asiot_jlo.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Asiot" rynnistivät alkuviikosta. (c) Jari Laitasalo.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin