Lintusäätiedote Tringan alueelle 4.-6.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote

Huomista aamua lukuun ottamatta navakat lounais-länsituulet enimmäkseen jarruttavat loppuviikolla syysmuuttoa meren yli.

ti: Aamulla heikkoa lännen ja luoteen välistä tuulta, enimmäkseen selkeää mutta mahdollisesti sumua, erityisesti mantereen alavilla alueilla. Ilman sumua hyvä yö- ja aamumuuttosää, joskin johtolinjavaikutus heikko. Päivällä ehkä ehtii haukkojakin mennä, mutta iltapäivällä sää pilvistyy lännestä alkaen, tuuli kääntyy lounaaseen ja voimistuu jonkin verran; muuttosää heikkenee.

ke: Aamulla ja illalla pilvistä ja mahdollisesti sadetta; päivällä vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa. Mantereella enimmäkseen kohtalaista ja merellä navakkaa WSW-tuulta. Kohtalaisessa tuulessa voi vielä olla hyvää aamumuuttoa etenkin niemenkärjissä, navakassa ei.

to: Sangen samankaltainen sää ja tuuli kuin keskiviikkona, ehkä joitakin kuuroja.

jatkonäkymä: Muuttoa estävä voimakas SW-W -tuuli jatkuu ainakin pe, mutta lauantaina mahdollisuus viileään luoteisvirtaukseen.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin