Lintusäätiedote Tringan alueelle 25.-31.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Länsipuolellamme oleva vahva korkeapaine estää oikein hyvän arktikasäätilanteen ja rariputkien synnyn, vaikka retkisää muutoin onkin erinomainen. Pohjoistuulet ovat viime päivinä aiheuttaneet voimakasta pudotussäätä Itämeren saarille. Tuulen heikkeneminen tänään ja maanantaina avaa mahdollisuuden sepelhanhille ja kuikkalinnuille sekä kahlaajille, joskin kahlaajia useimmiten näkyy hyvin juuri vastatuulessa.

pe: Kaunista ja enimmäkseen heikkoa suunnaltaan vaihtelevaa tuulta (päivällä merituulta). Hyvä arktisen muuton sää. Yöllä tulee luoteesta säärintama kapean sadealueen kera.

la: Aamulla aikaisin vielä vähän sadetta, minkä jälkeen poutaa ja puolipilvistä-selkeää. Pohjois-Itämerellä pohjoisvirtaus voimistuu navakaksi, mikä estää arktisen muuton tai vie sen eteläiselle reitille Viroon.

su: Suomessa heikkotuulista ja kaunista säätä, mutta Itämerellä vastatuulta, joka alkaa heiketä. Kohtalainen muuttosää.

ma: Kohtalaista tai navakkaa lounaistuulta ja poutaa. Ylivoimaisesti viime aikojen paras säätilanne sepelhanhien muutolle. Illalla luoteesta tulee kylmä rintama vesisateen kera.

ti-to, arvio: Lännen ja pohjoisen välistä viileää virtausta, mahdollisesti päivisin kuurosateita. Arktikan näkemiselle, paitsi kahlaajat, melko huonoa säätä, sillä tuuli painaa muuttoa meiltä kaakkoon.

Olen poissa verkon äärestä 3.6. asti, minä aikana ei tule uusia ennusteita.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin