Lintusäätiedote Tringan alueelle 2.-5.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote:

Sääennusteet ovat taas aika erilaisia kuin 3 pv sitten – tosin mitään superhyvää ei näy nytkään. Kuuma putki heilahtaa ylitsemme pe-la välisenä yönä korkealla (ei näy maassa) ja voi pudottaa alas jotain kivaa.

to: Enimmäkseen kohtalaista, merellä ajoittain navakkaa lännen ja luoteen välistä tuulta, Verraten selkeää ja viileää ilmamassaa. Huonohko muuttosää sekä yöllä että arktikalle.

pe: Aamupuolella enimmäkseen heikkoa pohjoisen ja idän välistä tuulta ja puolipilvistä sekä melko huono muuttosää. Päivän kuluessa vähitellen merellä navakaksi voimistuvaa itätuulta, tihenevää pilvisyyttä ja etenkin illalla ajoittain sadetta. Huono muuttosää.

la, epätarkka vielä: Yöllä sadetta ja nopeasti heikkenevää tuulta, joka kääntyy etelään. Klassinen pudotussää yöllä, joka voi tuoda mukanaan hyviä lajeja etelän ja idän välisestä sektorista. Päivällä kohtalaista-navakkaa lounaanpuoleista tuulta, pieni kuurojen mahdollisuus ja erittäin hyvä arktisen muuton sää esimerkiksi mustalinnuille ja pikkukuoveille. Riskinä aamulla sumu tai matala sumupilvi ja illalla liian kova tuuli.

jatkoarvio: Viileä mutta arktikalle erinomainen lounaisvirtaus jatkuu.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin