Lintusäätiedote Tringan alueelle 9.-11.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:    

Suursäätila muuttuu lähipäivinä muuton edistymiselle otolliseksi: virtaus kääntyy etelään, josta saapuu keskiviikkoon mennessä tämänpäiväistä yli 10 astetta lämpimämpää ilmamassaa. Yömuuttajien saapuminen kiihtyy nopeasti yö yöltä.

ma: Enimmäkseen heikkoa etelätuulta, selkeää tai puolipilvistä ja lännen sisämaassa pieni räntäkuurojen mahdollisuus päivällä. Periaatteessa erinomainen muuttosää hiirihaukoille ja kurjille, sekä sepelkyyhkyille ja peipoille. Muutolle lähtöä kuitenkin hillitsee 5-10 asteen pakkasaamu sekä pääsiäisen takatalvi Virossa, jonne satoi 5-30 cm uutta lunta.

ti: Enimmäkseen kohtalaista, merellä Hangossa navakkaa etelätuulta. Pilvistä tai puolipilvistä ja Hangossa aamulla pieni räntä- tai vesisateen mahdollisuus. Erinomainen aamumuuttosää Virosta tulijoille.

ke: Enimmäkseen kohtalaista eteläkaakkoista tuulta, pilvistä ja varsinkin lännessä suurehko vesisateen mahdollisuus. Muuten erinomainen muuttosää Virosta tuleville aamumuutajille, mutta hillitsevänä sumun tai sumupilven riski.

loppuviikko: Melko lämmin kaakonpuoleinen virtaus jatkuu ja uusia lajeja saapuu.

 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin