Lintusäätiedote Tringan alueelle 2.-4.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Vuodenaikaan nähden kylmä, jopa takatalvinen sää jatkuu. Lintukerääntymät pelloilla säilyvät. Muutto seisoo (paitsi tietysti haahkoilla, jotka eivät tuulesta juuri välitä). Mikäli lunta tulee paljon, voivat esimerkiksi töyhtöhyypät lähteä paluumuutolle. Lämmintä leviää keskiviikkoon mennessä kaakosta Ukrainaan Suomen västäräkkien kera, mutta ei siitä lähemmäs.

Ma: Yöllä on Latviasta tänne viimeaikoina harvinainen säätilanne: eteläinen virtaus. Lumipyrystä ja kylmästä huolimatta se tuonee mukanaan joitakin yömuuttajia kuten punarintoja, rastaita ja lehtokurppia, joiden on sitten  herättävä aamun ankeaan todellisuuteen. Lunta sataa yöllä ja huomenna yleisesti. Enimmäkseen kohtalaisen tuulen suunta vaihtelee ja on vaikea ennustaa, koska matalan osakeskus menee läheltä; kuitenkin itäosissa on keskimäärin idän ja kaakon välistä tuulta lännessä pohjoisen ja luoteen. Enimmäkseen on pilvistä ja heikko muuttosää (paitsi paluumuuttoa, jos lunta tulee paljon).

Ti: Aamulla kohtalaista, Hangossa jopa navakkaa pohjoisenpuoleista tuulta, joka heikkenee iltaa kohden. Iltapäivällä merituulenkin mahdollisuus. Edelleen yleisesti lumikuuroja ja melko pilvistä, iltapäivällä pilvipeite voi revetä lännessä. Melko huono muuttosää.

Ke: Heikkotuulinen ja hyvin kylmä aamu, mahdollisesti selkeää. Päivällä heikkoa-kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, enemmän pilviä ja paikoin heikkoja lumi- tai räntäkuuroja. Mikäli aamu on selkeä ja päivällä kehittyy kumpu- ja kuuropilviä, mutta ei liikaa, voisi tässä olla hiirihaukan ja ensimmäisen hiukan isomman kurkiannoksen mahdollisuus (paitsi jos Virossakin on yhtenäinen uusi lumipeite).

loppuviikko, arvio: Sää lämpenee, mutta vain pikkuisen, ja muutolle parempi  lounaanpuoleinen virtaus tulee vallitsevaksi. 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin