Lintusäätiedote Tringan alueelle 15.-17.3.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Tänään alkanut, lumien sulamiselle ja muutolle suotuisa lounaisvirtaus jatkuu lähipäivinä. Uusia muuttolajeja saapuu ja mm. lokkien, kyyhkyjen, kiurujen, töyhtöhyyppien ja kottaraisten määrät kasvavat selvästi.
Pe-la: Enimmäkseen kohtalaista lounaanpuoleista tuulta, iltapäivisin rannikolla mahdollisesti jopa navakkaa WSW-tuulta, pilvistä tai puolipilvistä ja vain vähäinen sateen mahdollisuus (lähinnä tihkua). Muutoin hyvä muuttosää mutta kohtalainen riski matalalle sumupilvelle tai sumulle, jonka tulo vaimentaisi muuttoa.
Su: Säämallien ennusteet vaihtelevat. Todennäköisimmin aamulla heikkotuulista ja selkeää mutta sumuriski. Päivän kuluessa kohtalaiseksi voimistuvaa etelänpuoleista tuulta, pilvistyvää ja iltaa kohti saderiski. Vaihtoehtoisesti hieno sää jatkuu vielä iltapäivälläkin. Muuton kannalta edelleen erinomainen säätyyppi.
Jatko epäselvä: Ma aamuna sateinen matala liikkuu mahdollisesti alueen yli.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin