Lintusäätiedote Tringan alueelle 13.-15.3.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Pari lähipäivää ovat melko lämpimiä ja enimmäkseen kauniitakin, mutta liian kova luoteistuuli jarruttaa voimakkaasti muuttajien lähtöä meren yli. Viikon lopussa muuttosää paranee täällä selvästi, joskin edelleenkin kyseessä ovat lähinnä ensitunnustelijat. Myös Euroopan muuttosää kehittyy paremmaksi: (1) Länsi-Eurooppaan on jo kehittynyt melko pitkäaikainen lämmin korkeapaine, joka on suotuisa muuttajien etenemiselle lounaasta Ruotsiin ja Puolaan. (2) Pitkäaikainen kylmä kausi itäisimmässä Euroopassa lakkaa viikon aikana ja lumen sulaminen sekä kevätmuutto vauhdittuvat Baltiasta Ukrainaan ja Romaniaan ulottuvalla alueella.

Ti: Aamulla kohtalaista-navakkaa lännenpuoleista tuulta joka kääntyy luoteeseen ja voimistuu navakaksi-kovaksi (merellä), vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti räntäkuuroja. Aamulla vähän aikaa kohtalainen muuttosää, loppupäivän huono.

Ke: Kaunista mutta edelleen kohtalaista-navakkaa luoteistuulta, joka tekee muuttosäästä edelleen vain kohtalaisen-huonon.

To: Lännestä saapuu heikkotuulinen korkeapaineen selänne. Todennäköisimmin vaihtelevaa pilvisyyttä ja poutaa, mahdollisuus osaksi selkeään säähän. Hyvä tai erittäin hyvä muuttosää.

Viikonlopun arvio: Lauhaa lounaanpuoleista virtausta, hyvää muuttajille. Haittariskeinä ajoittain sumu ja alapilvi.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin