Lintusäätiedote 2.-5.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
 
Syysmuutto on ollut voimakkaana käynnissä jo yli kuukauden, joten lienee jo korkea aika ennustaa lintusäätä. Lähipäivinä on periaatteessa erinomainen muuttosää jota tehostaa viime päivien sateiden ja sumujen synnyttämä tulppa. Erityisesti voisi olla hyvää haukkamuuttoa. Virtaus on myös sopiva tuomaan tänne lintuja kauempaa koillisen suunnalta. Riskinä on kuitenkin edelleen sumu ja alapilvi, joiden määrän ja hälvenemisen ennustaminen on kovin vaikeaa.
Pe ilta ja yö: Vielä on pohjoisen suunnalta tulossa sadekuuroja ja matala kumpukerrospilvi haittaa, mutta sen pitäisi repeillä pian ennusteen mukaan. Jos alapilvi ja sumu ovat illalla poissa, hyönteissyöjien muutto on yöllä erittäin kovaa.
La: Edelleen iltapäivällä sadekuurojen riski, joka on kuitenkin selvästi pienempi kuin to-pe. Tuuli heikkoa, pohjoisen puolelta. Aamulla tämän päivän tapaan suurehko sumun ja alapilven riski. Päivällä pilvipeite repeilee toivon mukaan ja haukat pääsevät ilmaan. Erinomainen muuttosää, ellei sumu tai matala alapilvi pilaa. Yöllä erittäin kovaa muuttoa.
Su: Enimmäkseen lähes tyyntä ja poutaa, illalla Hangon suunnalla pientä etelätuulta. Edelleen aamulla kohtalainen sumun ja alapilven riski. Päivällä voisi olla jopa melko selkeää haukkasäätä. Alapilven ja sumun puuttuessa erittäin hyvä muuttosää, joskin aamumuuttajat ovat silloin hajallaan korkealla. Yömuutto kovaa.
Ma: Lännestä alkaen hiljalleen voimistuvaa kaakonpuoleista tuulta, joka voi illalla olla Hangossa jopa navakkaa. Poutaa ja todennäköisesti melko selkeää, mutta edelleen alapilviriski. Aamulla hyvä pikkulintujen (metsäkirvinen, västäräkit) johtolinjasää mutta haukkojen muutto alkaa hyytyä.
jatkonäkymä: Lämmin vastatuulivirtaus tulppaa muuttoa.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin