Suomenojan luonto esittäytyy verkkosivuilla

Suomenojan lintukosteikon luontoon ja linnustoon keskittynyt sivusto on avaittu osoitteessa www.suomenoja.fi. Sivuston takana on neljä espoolaista luontokuvaaja.
"Suomenojan lintualtaat ovat syntyneet ihmisen toiminnan tuloksena entisestä Finnoonlahdesta. Runsasravinteiset ja ruovikkoiset altaat tarjoavat oivan pesimäympäristön useille lintulajeille – Suomen ja EU:n puitteissa myös joillekin harvinaisuuksille", ylläpitäjät kirjoittavat.
"Suomenoja ja läheinen Kaitaa ovat kokemassa ison muutoksen. Espoon kaavoituspäätösten myötä alueelle on suunnitteilla uusi moderni Finnoon kaupunginosa. Tiivis ja korkea rakentaminen ovat vaaraksi altaiden ja sen ympäristön luonnolle. Alueeseen liittyvän kosteikon ja luhtaniityn läpi on myös suunniteltu Matinkylän ja Kaitaan yhdistävää tietä."
Ylläpitäjät kertovat, haluavansa tuoda Suomenojan erityispiirteitä esille sanoin ja kuvin. Heidän mukaansa kuvaustoimintaa jatkuu myös tulevina vuosina, jotta alueella tapahtuvat muutokset saadaan dokumentoitua.
 
Sivustolla olevia kuvia on esillä 16. lokakuuta Finlandia-talolla Vuoden luontokuva -gaalassa sekä myöhemmin esimerkiksi Villa Elfvikin luontotalossa.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin