Lintusäätiedote 13.-16.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Muuttosää heikkeni jyrkästi tänä iltana: kova itäkoillinen virtaus Suomenlahdella pysäyttää arktisen muuton lauantai-aamuun asti, vaikka Itämerellä on hyvä tuuli. Muuttajamassaa kasautuu Riianlahdelle ja Lounais-Viroon. Sen jälkeen tuuli heikkenee, mutta ennustusmallit ovat sangen erimielisiä, mitä sitten tapahtuu. Sunnuntaina saattaa muuttopatoutuma purkautua, mutta toisaalta lounaasta lähestyy uusi sadealue, johon voi liittyä vastaisia tuulia. Yömuuttosää on lähipäivinä muuten huonohko, mutta itäisille ja kaakkoisille tulijoille hyvä. Yleisesti ottaen ennuste on hyvin epävarma, joten kannattaa tarkastella pävittäisä ennusteita ja havaintoja joka päivä, etenkin sadealueiden sijainti ja tuuliolot.
Pe: Navakkaa itäkoillistuulta, pilvistä ja ajoittain sadetta, etenkin lännessä.
La: Säärintaman sadealue liikkuu todennäköisesti hitaasti Uudenmaan yli. Voi sataa jopa puoli päivää ja reippaammin kuin perjantaina, mutta sadealueen tarkkaa aikataulua, voimakkuutta ja sijaintia ei vielä voi tietää. Tuuli heikkenee rintaman takana.
Su: Ehkä poutainen välipäivä ja hyvä muuttopäivä.
Ma: Ennusteet kaikkea hyvän ja huonon muuttosään väliltä.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin