Lintusäätiedote 10.-13.5.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lintujen muuttosäätilanne on hyvä, mutta paranee lähipäivinä vielä entisestään. Suomessa oleva lämmin korkeapaine heikkenee ja alkaa siirtyä hitaasti itään, jolloin etenkin Suomen eteläpuolella hiukan korkeammalla pitkään jatkunut pohjoisvirtaus kääntyy eteläiseksi. Se mahdollistaa täysimittaisen yömuuttajien lintuvirran ja harvinaisuuksien saapumisen meille etelästä. Arktista muuttoa on vaikea ennustaa, koska jokainen ilta on hyvä esimerkiksi mustalintujen massalle; se voi mennä koska vain. Kaikkein parhaalta kuitenkin näyttäisi ke illan – pe tienoo. Ilmamassa pysyy lämpimänä viikon loppupuolelle asti.
Ti-ke: Heikkotuulista mutta iltapäivisin mahdollisuus kohtalaiselle merituulelle. Selkeää tai puolipilvistä. Päivällä sisämassa yli 20 astetta, yöt viileitä.
To: Pilvistyvää ja mahdollisuus sadekuuroihin, tuuli heikkoa, etelästä-lounaasta. Yölämpötila nousee.
Alustava pe: Mahdollisuus kunnon sateisiin. Muuttosää muuten hyvä arktiselle muutolle.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin