Lintusäätiedote pääsiäisen ajaksi

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Loistavat retki- ja muuttosäät alkavat perjantaiaamun jälkeen, kun lämmin korkepaine vahvistuu Suomeen:
Pe: Heikkotuulista. Aamulla monin paikoin sadetta. Päivällä potaantuvaa ja selkenevää. Kohtalainen muuttosää.
Koko pääsiäinen ja ensi viikon alku: Heikkotuulista muuten, mutta päivällä rannikolla usein merituulta. Poutaa ja enimmäkseen selkeää. Jatkuvasti loistava muuttosää (joskin lintuja on hankala nähdä korkeuksista). Tilanteessa on hyviä mahdollisuuksia nähdä harvinaisia lintuja etelästä sekä poikkeuksellisen aikaisia ensisaapujia. Suurin osa jäljellä olevista aamumuuttajista tulee, samoin rastaiden pääjoukot öisin. Hyönteissyöjämuutto alkaa voimistua.
 

melfus.gif

 
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin