Lintusäätiedote 1.-3.4.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:
Lintukevät etenee vihdoinkin, sillä Suomeen alkaa virrata viimeaikaista selvästi lauhempaa ilmaa lounaasta. Ensi yön jälkeen yöt lämpenevät. Suomen, Tukholman  ja Viron eteläpuolella lumet ovat sulaneet, ja siellä on viikonloppuna kymmenen asteen päivälämpötiloja. Mielenkiintoista on nähdä siirtyykö eteläpuolellamme oleva suuri muuttopatoutuma tänne rivakasti, vai hidastaako lumen ja jään paljous edelleen lintujen tuloa. Valitettavasti lauhtuminen merkitsee myös pilvisyyttä ja sumuriski kasvaa selvästi.
Pe: Aluksi heikkoa-kohtalaista (Hangossa navakkaa) kaakonpuoleista tuulta, joka heikkenee illaksi. Pilvistä ja etenkin iltapäivällä ajoittain heikkoa vesi- tai räntäsadetta. Kohtalainen muuttosää muuten, mutta sumu tai matala sumupilvi voivat sen pilata myöhemmin päivällä.
La: Heikkoa etelänpuoleista tuulta, pilvistä, enimmäkseen poutaa. Muuten erinomainen muuttosää, mutta sen voi pilata tiheä sumu tai sumupilvi, jonka riski on suuri. Pahimmassa tapauksessa tulee paksua, tihkusadetta tuottavaa sumua.
Su: Enimmäkseen kohtalaista etelän-lounaanpuoleista tuulta, pilvistä ja vesisateen riski kasvaa päivän aikana, etenkin lännessä. Edelleen sumu- ja sumupilviriski suurehko.
Alkuviikko: Lauha lounaisvirtaus jatkuu.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin