Päijät-Hämeestä vuoden lintuyhdistys

BirdLife Suomi on valinnut vuoden 2011 lintuyhdistykseksi Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry:n (PHLY). Valinta julkistettiin eilen sunnuntaina Kouvolassa BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa.
 
Valinnan perusteiksi BirdLife mainitsee yhdistyksen tasaisen varman toiminnan ja sen ansiokkaan kehittämisen. PHLY:ssä on viime aikoina kehitetty muun muassa yleisöretkiä ja retkikummitoimintaa. Yhdistyksen jäsenmäärä on lähes kaksinkertaistunut edellisten kymmenen vuoden aikana ja kasvaa edelleen. Yhdistys on panostanut myös valtakunnallisiin tapahtumiin, kuten Pihabongaukseen ja Tornien taistoon.
 
Viime keväänä PHLY järjesti Lahdessa yli kaksiviikkoiset talkoot, jossa lintuja estettiin laskeutumasta öljyvahinkoalueelle. Vuodesta 2009 yhdistys on kartoittanut Lahden kaupunkilinnustoa. Tämä työ jatkuu vielä tänä kesänä.
 
PHLY julkaisee sisällöltään ja ulkoasultaan hyvätasoista Päijät-Hämeen linnut -lehteä. Viime keväänä ilmestyi myös toinen tasokas julkaisu, kymmenien vuosien havainnot ja yhden aktiiviharrastajan elämäntyön yhteen kokoava kirja Asikkalan Pulkkilanharju – Muuttolintujen väylä Päijänteellä.
 
BirdLife Suomi on maamme lintuyhdistysten keskusjärjestö, jolla on 30 jäsenyhdistystä. Vuoden lintuyhdistys on nimetty vuodesta 1980 lähtien.
150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin