Lintusäätiedote Tringan alueelle 15.-17.10.

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote Tringan alueelle:

Viikon kylmänpurkaukset ovat todennäköisesti lähettäneet suuria määriä arktisia vesilintuja ja hanhia Vienanmereltä, mutta tuulen voimakas luoteiskomponentti on ilmeisesti painanut massat Suomesta kaakkoon. En osaa sanoa, onko siellä vielä massiivisia arktikamääriä jäljellä, esimerkiksi alleja. Nyt kylmänpurkaus heikkenee, ja viikonlopuksi tulee hyvää retkisäätä, joskin muuttolintujen määrä on jo pieni:

La: Enimmäkseen kohtalaista luoteenpuoleista tuulta, vaihtelevaa (ala)pilvisyyttä, poutaa (pieni lumi- tai räntäkuurojen mahdollisuus). Sopivaa muuttosäätä mm. punatulkuille, variksille ja kotkille. Näkyvyys erinomainen.

Su: Enimmäkseen kohtalaista lännen-lounaanpuoleista tuulta, muuten kuten lauantaina.

Alkuviikko: Lounainen-eteläinen lauha virtaus voimistuu, sää pilvistyy, sateen mahdollisuus kasvaa vähitellen ja muutto jumittuu.

 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin