Hömötiaiset ja närhet rynnistivät Haliakselle

Joitakin viikkoja sitten sisämaassa käynnistynyt hömötiaisvaellus saavutti viikonloppuna Haliaksen. Lauantaina asemalla laskettiin 187 muuttavaa hömötiaista, sunnuntaina jo 562 ja maanantaina lenseän länsituulen vallitessa huimat 2971 yksilöä, joista 188 rengastettiin. Samalla siirtyi historiaan aseman vanha muuttoennätys vuodelta 2002 (1279m).

Maanantaina havaittiin jonkin verran myös muita tiaisia: 494 muuttavaa kuusitiaista (42 rengastusta), 295 sinitiaista (7 reng) ja 147 talitiaista (8 reng). Töyhtötiaisia laskettiin aseman ennätyslukema 18 muuttavaa (2 reng), ja myös syksyn ensimmäiset pähkinänakkelit havaittiin viiden linnun voimin.

Hienon lintupäivän muut valtalajit olivat kurki, joita ynnättiin erittäin kaukaa idän puolelta hieman yli 2500 lintua sekä närhi (1072m). Tämä lepattavasti lentävä metsien lintu saattaakin olla seuraava aseman muuttoennätyksen rikkoja. Niitä on perinteisesti havaittu vaellusvuosina runsaimmin lokakuun puolella.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin