Lintusääennuste Tringan alueelle 1.-3.9.

Jarmo Koistisen laatima lintusääennuste Tringan alueelle.

Tulossa on pohjoisenpuoleisia virtauksia, mikä saattaa laittaa 1. kurkien muuton liikkeelle.

ke: Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta, joka huomenna iltapäivällä enimmäkseen tyyntyy. Vaihtelevaa pilvisyyttä ja huomenna paikoin sadekuuroja. Jos ei sada, niin aamumuuton seurantasää on hyvä (linnut matalalla pienessä vastatuulessa).

ke-to: Kovaa yömuuttoa eli tyhjennyssäätä yömuuttajille.

to-pe: Kaakosta lähestyy matalapaine ja pohjoistuuli voimistuu torstaina nopeasti navakaksi, merellä kovaksi. Tuuli jatkuu perjantaina. Sää pilvistyy ja idässä on sateenkin mahdollisuus. Pohjanmaalla tuuli ei ole niin paha ja sää voi olla osaksi selkeä, jolloin kurkia voi lähteä kohti etelää. Paras muuttosää niille on aivan länsirannikolla, mutta välttämättä linnut eivät vielä ehdi etelärannikolle (lähinnä Hankoon). Tilanne ei kuitenkaan ole mitenkään selvä: liian pilvinen sää, liian kova tuuli tai kurkien vaistoelämä (liian aikaista) voi kuitenkin estää muuton pohjoisessakin.

Viikonloppuna alkaa Suomeen vahvistua korkeapaine ja hyviä haukkamuuttosäitä etenkin itärajalle voi syntyä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin