Lirojen ennätysmuutto nuorisoviikonloppuna!

Pitkän hellejakson jälkeen ensimmäinen viileämpi, sateisempi ja pohjoistuulinen päivä toi tullessaan mahtavaa lintumenoa. Perjantai-iltana asemalle saapunut Tringan nuorisojaoston rytmiryhmä pääsi lauantaina nauttimaan poikkeuksellisen hienosta kahlaajamuutosta.

Päivän ehdoton massalaji oli liro. Vanha aseman muuttoennätys (412m), joka oli samalla Tringan ennätys, meni rikki jo vakiolla (600m). Meno yltyi vielä tämän jälkeen, ja päivän kokonaisaldo oli iltakuuteen mennessä hurjat yli 1700 liroa! Muutolla meni myös jonkun verran muita vikloja ja jänkäsirriäisiä näkyi komeat 13m. Osa kahlaajista putosi hetkeksi paikalliseksi Gåun lahdelle, ja muutamia liroja eksyi iltapäivän aikana katiskoihin tarkempaa tutkailua varten. Koillistuulessa muutti myös 410 haahkaa, 450 naurulokkia, 540 tervapääskyä, ja verkoista saatiin kaksi käenpiikaa. Mutta päivä oli ehdottomasti kahlaajien, joita havaittiin koko päivänä yhteensä 17 lajia.

 

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin