Lintusäätiedote 8.-10.5.

Jarmo Koistisen laatima lintudäätiedote Tringan alueelle:

Muutos parempaa lintusäätä kohti on tulossa viikonloppuna, vaikka Venäjän kuuma virtaus ei pääse tänne. Sen etureuna pysähtyy likimain Tringan alueen kohdalle, jolloin muodostuu kaakkoisten harvinaisuuksien ja yömuuttajien sateinen pudotusäävyöhyke. Lauantaista alkaen myös arktinen muutto voi edetä hyvin.

pe-la, yö-aamu: Voimakas koillistuuli ja sade estävät muuton.

la: Pilvistä ja ajoittain sadetta. Koillistuuli heikkenee ja kääntyy illalla etelän puolelle.

la-su, ilta-yö: Jos ei ole laajaa sumua, matalaa sumupilveä tai runsaita sateita, tulee kevättä edistävä yömuuttopurkaus (etenkin hyönteissyöjäpikkulintuja). Myös mustalintujen muutolle hyvä tilanne, samoin kaakkoisille ja eteläisille harvinaisuuksille.

su-ma: Edelleen enimmäkseen heikkoa etelänpuoleista virtausta, pilvistä ja sateisen sään mahdollisuus. Lämmin väistyy vähän kauemmas itään, mutta muuttosää säilyy sangen otollisena yömuuttajille ja arktikalle. Maasto kuhisee uusia saapuneita laulajia.

Tiistaista eteenpäin on on mahdollista, että kaakon lämmin virtaus tekee uuden yrityksen Suomeen.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin