Lintusäätiedote huomiselle ja vapuksi

Jarmo Koistisen laatima lintusäätiedote torstaille ja vappuviikonlopulle:

Kotimaisten lintujen aamu- ja päivämuuton pääosa on mennyt. Jäljellä ovat arktinen muutto, pääosa yömuutosta sekä, jos on onnea, harvinaisuuksia tuovat erityisvirtaukset. Ellei toisin mainita päivämuuttoennusteet koskevat jatkossa arktikaa, joka alkanee kunnolla seuraavan viikon kuluessa (meriharakat ja mustalinnut).

ke-to yö: Erinomaista yömuuttosäätä etenkin iltayöllä (aluksi korkealla, aamua kohti pudotussäätä).

to: Aamupuolella yleisesti sadetta ja kohtalaista-navakkaa lounaanpuoleista tuulta, pilvistä, mahdollisesti matalaa sumupilveä. Päivällä edelleen enimmäkseen harmaata, mahdollisesti tihkusadetta ja alapilviä, mutta vähemmän sadetta ja lounaistuuli myös vähän heikompi kuin aamulla. Huonohko muuttosää vallitsee.

pe-su: Kohtalainen ja kostea lounaanpuoleinen virtaus jatkuu ja ajoittain tulee edelleen kuuroja tai jatkuvampaakin sadetta. Perjantaina aamupuolella kuitenkin selvästi vähemmän kuin torstaina. Sateisimmalta näyttää nyt pe-la yö ja aamu.  Pilvisyys voi rakoilla ja kuivaankin jaksoon on mahdollisuus. On syytä katsoa sään kehitys päivittäin "virallisista" ennusteista, sillä sateiden ja pilvisyyden määrä ja ajoitus viikonlopuksi asti on nyt vaikeaa. Jos ei ole matalia sumupilviä, sumua tai reipasta sadetta, muuttosää on keskimäärin kohtalainen sekä yöllä että päivällä.

Erityisiä harvinaisuusputkia ei ole näköpiirissä, mutta ainahan niitäkin on joukossa säässä kuin säässä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin