Uusi Tringa-lehti on ilmestynyt

Tringa-lehden numero 2/2009 on ilmestynyt.

Tuoreesta numerosta löytyy Jaakko Aarnialan toimittama katsaus Tringan alueen lintutilanteeseen keväällä 2008. Katsausta koristaa Pertti Raspin ottamat valokuvat.

Muuta luettavaa lehdessä on mm. Margus Ellermaan kirjoitus virolaisesta Kablin lintuasemasta. Jukka Tanner kirjoittaa vuosina 2004-2007 tehdystä harmaalokkiprojektista, jonka tarkoitus oli vähentää suunnitelmallisesti mm. selkälokkeja verottavaa harmaalokkikantaa.

Kirvisasiaa löytyy Roland Vösan luotokirvistä käsittelevästä tekstistä sekä Björn Johanssonin ym. laatimasta itä-aasialaisten kirvisten määritysongelmiin pureutuvasta artikkelista. Lisäksi lehdessä on Petteri Hytösen kuvin koristetut jutut pohjantikasta sekä Suomessa äärimmäisen harvinaisesta pikkutuulihaukasta.

Uusi lehti on jo postitettu Tringan jäsenille sekä lehden tilaajille. Irtonumeroita myy Akateeminen Kirjakauppa Helsingissä.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin