Pikkukultarinta ja collybita-alalajin tiltatti ym.

Haliaksen toukokuu päättyi monin mukavin havainnoin. 29.5. saatiin verkosta mm. selkäpuolelta vihertävä ja vatsapuolelta kellertävä collybita-alalajin tiltaltti ja 31.5. löytyi etelämetsästä pikkukultarinta, joka myöhemmin päivällä teemattiin verkkoon. Viime päivien mukavia havaintoja ovat olleet mm. turkin- ja turturikyyhky, kehrääjä, kolme viitakerttusta, useat pikkusiepot, kuhankeittäjä sekä nokivaris. Runsaudellaan puolestaan ovat säväyttäneet sulkimaan kerääntyneet koirashaahkat, joita kuun viimeisenä, tyynenä ja aurinkoisena päivänä laskettiin bunkkerilta peräti yli 26 000 yksilöä. Kevätkaudella on toistaiseksi havaittu yhteensä 198 lajia. Syysmuutto on myös jo kovassa käynnissä. 31.5. laskettiin lähes 600 länteen muuttavaa telkkäkoirasta.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin