Lintusäätiedote Tringan alueelle 3.-7.6

Tuorein lintusäätiedote Tringan alueelle, laatijana Jarmo Koistinen: 

Voimakkaasti syvenevä matalapaine saapuu huomenna Baltiasta hitaasti Suomenlahden-Pohjois-Itämeren alueelle ja jää siihen sitten täyttymään. Loppuviikko on viileä ja erittäin sateinen, huono sekä poikasille että hautoville emoille.  Tuuliennuste on hyvin epävarma, sillä pienikin muutos matalapaineen reitissä voi kääntää tuulet jopa vastakkaisiksi tähän ennusteeseen nähden.

Ke-to: Enimmäkseen kohtalaista-navakkaa pohjoisenpuoleista tuulta, joka todennäköisesti torstaina aluksi heikkenee (matalan keskus menee yli) ja kääntyy sitten idän-lounaan välille ja voimistuu uudestaan. Yleisesti runsasta ja jatkuvaa sadetta. Muuttosää huono varsinkin keskiviikkona, mutta toisaalta etenkin to voisi löytyä sään pudottamia kahlaajia ja muuta hyvää.

Pe-la: Todennäköisimmin tuulee etelän ja idän välisestä sektorista, ensin reippaammin ja lopuksi heikosti. Viileää, pilvistä ja edelleen yleisesti sadekuuroja. Kohtalainen muuttosää ja hyvää muuttajien pudotussäätä – etsi rari!

Su arvio: Heikkotuulista, vaihtelevaa pilvisyyttä, viileää, enää vähän kuuroja. Kohtalainen muuttosää.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin