Tringan uudet kotisivut ovat auki

Tringan uudet sivut ovat nyt sitten virallisesti auki. Sivut on toteuttanut Vaasalainen R-studio ja ne perustuvat Joomla! -sisällönhallintajärjestelmään. Sivut pohjautuvat edelleen Mikko Heikkisen tämän vuosituhannen alussa rakentamaan pohjaan, mutta tekniikka on kokonaan uutta. Sivuja on nyt uskomattoman paljon helpompi päivittää, koska päivitykset voi tehdä suoraan selaimesta.

Sivuilla on kuitenkin muutamia uudistuksia. Kätevänä lisänä on esimerkiksi "Etsi"-toiminto etusivun vasemmassa alareunassa. Tringasta on myös lyhyt esittely ruotsiksi ja englanniksi.  Ehkä suurin yksittäinen lisä uusille sivuille on "Media" -valikosta löytyvä keskustelufoorumi. Foorumi on nyt koekäytössä, ja Tringa-verkkoa ei siis ainakaan toistaiseksi olla lakkauttamassa.

Sivujen navigointi on hieman muuttunut, koska se tapahtuu pääasiallisesti yläreunan alasvetovalikoista. Klikkaamalla esim "Havainnot" -valikkoa pääset suoraan havaintojen pääsivuille, mutta voit navigoida alasvetovalikosta suoraan haluamaasi kohtaan.

Sivuja koristavat kuvat ovat Jari Kostetin ja Tom Björklundin käsialaa. Samat kuvat voi nähdä seikkailemassa Uudenmaan Lintupaikkaoppaan sivuilla. Etusivun kuvanvaihtajassa vaihtuvat avauspäivänä Kari Soilevaaran, Petteri Lehikoisen ja Vilppu Välimäen kuvat. Jos haluat oman kuvasi etusivulle, voit tarjota niitä webmasterille.

Tervetuloa tutustumaan siis Tringan uudistuneisiin sivuihin.  Koska aktiiveilla on (aina) krooninen kiire, sivujen sisältö tulee vielä elämään. Osa artikkeleista puuttuu ja vanhaa tietoakin saattaa sivuilta löytyä. Jos siis sivuilta löytyy sammakoita tai keksit jotain mitä voisit sivuille lisätä, liity mukaan päivittäjiin! Homma on helppoa, ja jos osaa käyttää tekstinkäsittelyohjelmaa, osaa päivittää myös sivuja.

Palautetta ja toiveita uusista sivuista saa antaa palautelaatikon kautta, tai suoraan webmasterille: webmaster@tringa.fi.

150 150 adminTringa
Kirjoita jotakin